Projek Kesejahteraan Rakyat Jentera Konkrit Akan menjadi Perkara Utama Pembangunan Negara

- Jan 30, 2019-

Pada masa lalu lebih daripada 10 tahun, pembangunan industri hartanah dan industri keluli telah meletakkan asas yang baik untuk ekonomi China, tetapi dengan orientasi pembangunan dasar negara dan permintaan pelarasan struktur, struktur industri harus berkembang ke arah teknologi tinggi, kandungan teknologi tinggi dan nilai tambah yang lebih tinggi, yang memerlukan pengangkutan, tenaga, komunikasi, persekitaran, perbandaran, budaya, pendidikan,

Kesihatan dan kemudahan sokongan lain dalam arah pembangunan. Sebagai contoh:

① trafik: trafik China sebenarnya masih sangat mundur, Amerika Syarikat lebih daripada 200 juta orang keretapi mempunyai 272,000 kilometer, China hanya 90,000 kilometer: hingga 2020 tahun dirancang hingga 120,000 kilometer, kereta api berkelajuan tinggi 13.000 kilometer. Untuk menyelesaikan masalah logistik China, pengangkutan bandar, pengeluaran kereta adalah yang pertama di dunia, tetapi menurut tinjauan 70% orang masih keliru tentang lalu lintas. Metro, rel ringan akan menjadi tumpuan untuk masa depan. Kerana kereta api berkelajuan tinggi, transit kereta api adalah pembangunan kelebihan perbandingan China, jentera konkrit masih dalam permintaan yang besar, dalam beberapa tahun akan datang, hanya 285 bandar transit kereta api akan dibina lebih daripada 2,500 kilometer. Permintaan asing untuk pembinaan kereta api berkelajuan tinggi akan meningkat dengan pesat, Asia Tenggara, Asia Selatan, Timur Tengah dan China mempunyai niat untuk membina keretapi berkelajuan tinggi, bahkan Israel dan China telah menandatangani pelan dan kontrak untuk pembinaan 5 bilion -dollar kereta api dari Laut Merah ke Mediterranean. Pastinya akan memacu pembangunan jentera konkrit di China.

② perumahan yang mampu dimiliki hingga 2015 untuk menyediakan 35 juta set pelaburan hampir 4 trilion yuan, yang merupakan tumpuan projek-projek mata pencarian kerajaan. Dengan kewangan bandar yang sama, perdagangan, pelancongan, pertukaran budaya dan sebagainya juga menjadikan pencakar langit China meningkat. Lebih daripada 200 telah dibina, bersamaan dengan bangunan pencakar langit yang sedia ada di Amerika Syarikat. Terdapat topi setiap lima hari dalam tempoh tiga tahun akan datang, dan dalam tempoh lima tahun jumlahnya akan mencapai 800, 4 kali kali jumlahnya di Amerika Syarikat hari ini. Menurut laporan Jun, Changsha akan membina 860 meter tinggi di bangunan tertinggi di dunia, puluhan meter lebih tinggi daripada UAE Burj Dubai. Semua memerlukan jentera konkrit untuk menyertai pembinaan.

③ tanah pertanian, pembinaan penyenggaraan air, terutamanya pembinaan penyelenggaraan air kecil dan sederhana Dua belas-Lima perancangan pelaburan 1.8 trilion, dekad akan dilaburkan hampir 4 trilion, untuk pembangunan perindustrian pertanian dan bandar untuk menyediakan jaminan kuasa yang mencukupi.

④ Kemudahan awam bandar seperti jalan raya, jalan layang, tempat letak kereta bawah tanah, komunikasi tempatan, bekalan air dan pembinaan kemudahan saliran mempunyai tugas yang berat. Kerosakan air di Beijing dan tempat-tempat lain telah menjadi masalah sukar untuk diselesaikan dalam pembinaan kejuruteraan bawah tanah.

⑤ kerana peralatan, kenderaan, stesen, pam utama China, menyumbang lebih daripada 70% daripada pembuatan konkrit dunia, sebagai tambahan kepada bekalan permintaan dalam negeri, untuk semua negara di dunia, terutamanya Asia Tenggara, Asia Selatan, Timur Tengah, Amerika Latin, Afrika dan negara-negara membangun yang lain, penyediaan jentera konkrit adalah tugas kita. Atas dasar ini, dapat dilihat bahawa jentera konkrit dalam 5-10 tahun akan datang. Masih terdapat banyak pasaran bagi pembangunan perusahaan Cina untuk menyediakan persekitaran dan peluang luaran yang baik.