Pengenalan kepada Pengadun Beton

- Jan 30, 2019-

Pengadun konkrit (pengadun simen, pengadun konkrit) adalah trak khas yang digunakan untuk mengangkut konkrit pembinaan, dan kerana bentuknya, ia sering dirujuk sebagai kereta siput. Pengadun silinder dipasang pada trak jenis ini untuk membawa konkrit campuran. Silinder pencampuran akan sentiasa diputar semasa pengangkutan untuk memastikan bahawa konkrit yang dibawa tidak akan menguatkan.

Selepas penghantaran konkrit, biasanya bilas di dalam silinder pencampuran dengan air untuk mencegah konkrit keras untuk menduduki ruang, supaya jumlah silinder pencampuran kurang dan kurang.

Komposisi Ia terdiri daripada casis kereta, silinder pencampuran, sistem penghantaran, peranti pembekalan air, pemungut tenaga kuasa penuh, pendakap depan dan belakang penggali, reducer, sistem penghantaran hidraulik, sistem masuk dan keluar, mekanisme kawalan dan sebagainya.

Disebabkan kesesakan teknikal, tangki pengadun domestik berukuran 3m³-8m³ Penggunaan empat bahagian domestik, 8m³ di atas kelantangan penggunaan empat bahagian utama bagi bahagian-bahagian yang diimport. Komposisi pengadun: Dua jenis casis, sistem penghantaran, sistem hidraulik, rak, tangki pencampuran, peranti masuk dan keluar, sistem bekalan air, Jabatan kawalan, Tangga dan bahagian lain. Hujung depan tangki pencampur disambungkan ke pengurangan dan dipasang di rak meja depan, yang disokong oleh dua roda dipasang di belakang rak melalui raceway.