Memacu Peranti Pembancuh Konkrit

- Jan 30, 2019-

Fungsi peranti memandu adalah untuk memacu putaran konkrit tangki, yang terdiri daripada pemungut kuasa, aci sejagat, pam hidraulik, motor hidraulik, injap kawalan, tangki bahan api hidraulik dan alat pendingin. Sekiranya bahagian ini berhenti berfungsi kerana kerosakan, tangki simpanan konkrit tidak akan dapat berputar, yang akan membawa kepada sekerap konkrit di dalam kereta, walaupun serius membuat seluruh tangki konkrit terkondensasi dalam tangki, menyebabkan sekerap pengangkut konkrit pengangkut. Oleh itu, kebolehpercayaan peranti pemacu adalah masalah yang harus dilampirkan sangat penting untuk digunakan.

Untuk memastikan bahawa peranti memandu adalah utuh dan boleh dipercayai, kerja-kerja penyelenggaraan berikut perlu dilakukan: A Bahagian putaran sejagat adalah tapak berbilang rambut yang salah, harus ditambah ke gris pada waktu, dan sering memeriksa keadaan pakai, pembaikan dan penggantian tepat pada masanya.

Armada itu perlu mempunyai perhimpunan aci sejagat untuk memastikan ia dapat menyambung semula kerja dalam masa 10 minit sekiranya berlaku kegagalan. b Memastikan minyak hidraulik bersih. Persekitaran kerja konkrit pengangkut konkrit adalah buruk, jadi kita mesti menghalang kumbahan dan sedimen daripada memasuki sistem hidraulik. Minyak hidraulik perlu diganti dengan kerap mengikut keperluan manual.

Sebaik sahaja pemeriksaan ditemui di minyak hidraulik bercampur dengan air atau sedimen, perlu segera menghentikan pembersihan sistem hidraulik, ganti minyak hidraulik. C Pastikan unit penyejuk minyak hidraulik berkesan. Untuk membersihkan radiator minyak hidraulik dengan kerap, untuk mengelakkan radiator disekat oleh simen, periksa sama ada operasi peminat elektrik radiator adalah normal, untuk mengelakkan suhu minyak hidraulik melebihi standard. Bahagian hidraulik selagi minyak hidraulik untuk memastikan kebersihan, kegagalan umum tidak banyak, tetapi pengeluar adalah berbeza, hayat perkhidmatan tidak sama.

IMG_20180906_170224