Struktur pengelasan kenderaan kren

- Jan 31, 2019-

Klasifikasi jentera lifting yang digunakan dalam projek pembinaan jambatan ini, menurut dalam pembinaan dan prestasi berbeza, secara umumnya dapat dibahagi menjadi ringan dan kecil mengangkat peralatan, jenis jambatan yang Mengangkat lengan jenis kren, kabel dan jentera Kren empat kategori. Cahaya dan kecil mengangkat peralatan seperti: Jack, pesawat angkat pneumatik, pesawat angkat elektrik, seimbang mentimun (juga dikenali sebagai baki kren), pesawat angkat dan sebagainya. Jambatan jenis mengangkat jentera seperti kren rasuk dan sebagainya. Kren jenis Boom seperti kren putar tetap, Kren Menara, kren Kereta, tayar kren, crawler kren dan sebagainya.

Kabel kren seperti Lif.

Mengikut sifat-sifat lifting: Kren Bergerak, Kren Menara, kren Mast. Mengikut cara memandu: kelas memandu berpusat, iaitu dengan motor elektrik untuk memandu pemacu lama memandu aci pada kedua-dua bahagian roda aktif, lain dipandu secara berasingan, iaitu kedua-dua pihak aktif dalam roda masing-masing dengan dalam pemacu motor elektrik.

Kecil dan sederhana jambatan kren lebih digunakan dalam gabungan brek, reducers dan mod pemanduan Motors "tiga dalam satu", berat besar bridge biasa kren untuk pemasangan yang mudah dan pelarasan, pemacu peranti sering menggunakan gandingan universal. Menurut bentuk struktur, kren terutamanya dibahagi menjadi ringan dan kecil mengangkat peralatan, jenis jambatan (jambatan jenis, Sri), jenis bingkai LENGAN (angkutan Menara jenis, jenis duduk pintu, kereta api jenis, jenis kapal terapung, mast kren), kabel jenis.