Penyelesaian masalah kebocoran air kumbahan lori sampah

- Jan 30, 2019-

Kehidupan manusia tidak dapat dipisahkan daripada lori sampah kebersihan, terutama bagi bandar-bandar, di bandar-bandar yang padat dengan penduduk, jumlah sisa yang dihasilkan setiap hari adalah sangat besar, tetapi tanah adalah terhad, jadi pelupusan sampah telah menjadi masalah yang sangat serius.

Jika pelupusan sampah yang tidak sempurna yang akan membawa pencemaran yang serius kepada alam sekitar seperti pencemaran yang disebabkan oleh kebocoran air kumbahan sampah ke tanah, ia akan menjadikan jalan bau, jadi untuk menyelesaikan masalah ini fenomena ini menjadi lebih penting, kita mesti mencari jalan untuk meningkatkan isipadu tangki kumbahan, berurusan dengan pengumpulan dan pembuangan kumbahan. Ia adalah perlu untuk meningkatkan bilangan Tong sampah, dan inilah juga cara pertama untuk menyelesaikan aliran keluar kumbahan. Tangki kumbahan boleh terletak di bahagian bawah alat pengisian tersebut, boleh membuat baik penggunaan ruang antara pengisi dan bahagian dalam petak, tetapi juga dapat mengurangkan bilangan kenderaan, belakang meningkatkan sudut berlepas, tetapi jumlah kereta kebal yang kecil , pengembangan potensi juga adalah kecil; Terdapat juga tangki kumbahan boleh ditempatkan di bawah plat bawah pengisi, berputus asa penggunaan ruang antara pengisi dan bahagian yang lebih rendah

Mengurangkan sudut perlepasan, isipadu tangki kumbahan yang besar, pengembangan potensi juga besar. Malah, tidak kira isipadu air kumbahan tangki yang besar, terdapat sepenuh masa, agar air kumbahan di dalam kereta tidak akan menyebabkan pencemaran, kami perlu membuang kumbahan tepat pada masanya.

Pembuangan kumbahan satu harus nyaman, dua seharusnya mudah untuk membersihkan rongga dalam tangki kumbahan, tiga untuk menguruskan kerja-kerja pekerja kebersihan. Dahulu, rawatan kumbahan ini sering digunakan untuk menyelesaikan dengan cara hos luar, sering digunakan kerana sekatan kumbahan paip boleh tidak akan dilayan. Jika penggunaan sedemikian kumbahan suis, soket kumbahan yang dijadikan segi empat tepat, seboleh-bolehnya untuk meningkatkan pembukaan, tepi rendah dan sanitasi lori sampah kumbahan plat bawah flat, boleh dapat menghilangkan skala, dan kemudian mengambil air kumbahan hos luar cara , jadi kesan akan datang lebih baik.